I Would Like To See A Lynx

I slutningen af april tager jeg op til huset. Min plan er at tage billeder af tjurens spil, der topper på dette tidspunkt af foråret. Ligesom i december bliver jeg lidt skuffet, da jeg når naboens gårdsplads, for der ligger for meget sne til, at jeg kan køre ned til huset. Jeg må derfor gå og i modsætning til vinterbesøgene, så har jeg slet ikke forberedt mig på den logistiske opgave, at jeg skal bære alt til og fra huset. Det kræver meget hjernevirksomhed og er ikke specielt afslappende.

Naboens søn har fanget en stor gedde ved isfiskeri og geddehovedet er sat op på en af udhusene. Næsten 10 kg vejede gedden, der undervejs satte sig fast i fiskehullet.

Jeg får sat mit tjurskjul op, men der ligger spredt sne over det hele, hvilket vil gøre det meget bøvlet at tage gode billeder, så jeg tager skjulet ned igen og vil glæde mig til næste års tjurfotografering i stedet.

Selv om der ligger sne i skyggeområderne, så får jeg kørt bilen ned til elven i nærheden af bæverboet, som vi fandt i efteråret. Her sætter jeg mig og håber på, at bæveren dukker op. Vinden blæser fra den forkerte retning, men jeg håber bare på at kunne få afklaret, om boet stadigvæk er beboet.

Jeg er heldig og bæveren dukker op, men dens lugtesans er ikke glad for lugten af mig, så efter få sekunder klasker den advarende halen ned i vandet og væk er den. Næste gang må jeg hellere tage højde for vindretningen.

En hvinand kommer også forbi i sin søgen efter hun-ænder.