I Would Like To See A Lynx

I slutningen af april tager jeg en tur op til huset. På grund af corana-virus har jeg købt alt mad og drikke på forhånd og det eneste stop, jeg gør undervejs, er en optankning af bilen.

Oppe ved huset møder jeg min nabo Karl Åke, der selv om han har passeret de 80 år er i fuld gang med at skove træer – imponerende.

Min plan for opholdet er at fotografere spillende tjurer og rødstrubet lom. I lighed med 2019 tager jeg to overnatninger på tjurspillepladsen, men ved min første overnatning lander tjurerne ikke ved spillepladsen om aftenen, så der bliver ikke noget spil om morgenen. Ved den anden overnatning lander tjurerne i de omkringstående træer, men de spiller ganske langt væk fra mit skjul, så det bliver ikke samme overvældende oplevelse som i 2019. Næste år vil jeg forsøge at camouflere mit skjul bedre, så jeg er sikker på, at det ikke er mig, der forstyrrer spillet.

Jeg har på forhånd udset mig nogle søer, hvor jeg i 2019 så rødstrubet lom og dem opsøger jeg igen, men lommerne virker ikke begejstrede ved min tilstedeværelse, så det fungerer heller ikke som håbet.

Resten af tiden oppe ved huset bruger jeg på at rekognoscere i terrænnet og jeg finder flere lovende nye steder