I Would Like To See A Lynx

I begyndelsen af marts tager jeg sammen med Jonas på skiferie i Säfsen, der ligger lidt nord for vores svenske hus. Siden Säfsen åbnede vintersæsonen d. 21. december 2019 er der kun faldet 7 cm sne, så stor er vores glæde, da der falder en del sne på den dag, hvor vi ankommer til Säfsen. Vi har 4 hyggelige dage på ski, inden vi kører lidt mod syd til vores hus.

Det er flot med sne i nåletræerne og vi er så heldige at se 3 elge i sneen på vores køretur, der tager en hel time, selv om vi kun skal køre godt 30 km.

Vi kan ikke køre ned til huset på grund af sneen, men vi har heller ikke så meget at bære. Da himlen er næsten helt klar, da vi ankommer til huset, overtaler jeg Jonas til at tage med op i terrænet om aftenen for at kunne tage nogle billeder af de sneklædte træer under stjernehimlen. Jeg får pakket tripod og det øvrige kameraudstyr og så aser og maser vi os ellers opad igennem den ret tunge sne (temperaturen er desværre lige omkring frysepunktet, så sneen er tung) og slutteligt når vi op til et sted, hvor jeg ved, at der er en ganske god udsigt ud over Bergslagens skove. Men ak og ve – det er stik imod vejrudsigten blevet diset, så ikke én eneste stjerne er fremme. Bedre held til næste vinter må jeg bare konstatere, da de har lovet tøvejr dagen efter.

Der har ikke været mange besøg fra spændende dyr, kan jeg se på vildtkameraet. Efter et par dage i huset kører vi tilbage til Danmark.