I Would Like To See A Lynx

Lynx project – Part 62 – September 2019
I slutningen af september tager Thomas Olsen og jeg op til huset for at forsøge at finde og fotografere elge i brunst.
Det er ikke let, men vi ser da 5 elge og den ene gang ser vi endda elgko, elgkalv og elgtyr sammen, men kun i cirka 5 sekunder, inden de hurtigt forsvinder. Thomas får billeder af en enkelt elg og desuden af en meget flot ræv, som jeg misser ved at sidde med ryggen til.

Thomas finder desuden skelettet af en død elgtyr og det viser sig, at det er den samme elgtyr, som jeg fotograferede i juni måned. Kraniet af elgtyren har en væmmelig farve over den venstre øjenhule og der er også et stort hul i forbindelse med venstre øjenhule. Det stemmer ganske godt overens med elgtyrens besynderlige opførsel i sommers, hvor den gang på gang vendte rundt og havde en stor bule over venstre øje, der hele tiden var lukket. Måske er den blevet stanget, hvorpå der efterfølgende er gået betændelse i såret, men der kan selvfølgelig også være sket alt muligt andet.

Vi hører også en enkelt elgtyr den sidste aften ved skumringstid.

Der har været besøg af et sjældent dyr ved det ene vildtkamera. Ved det forrige besøg i slutningen af august flyttede jeg dette vildtkamera længere ind blandt træerne og tættere på “bjerget” og der færdes åbenbart mange dyr. 3. og 4. september kommer en skovmår forbi. Den 5. september et egern, den 8. september er der en grævling og den 13. september en elg. Den 14. september kommer der minsandten en jærv forbi og den vender tilbage både den 15. og 16. september. Jærven er mærket med en GPS-sender og har nr. 3. Den 26. september kommer den mærkede jærv igen og et kvarter senere optræder en anden jærv uden halsbånd på billederne.

Det bliver mægtigt spændende at se, om jærvene vender tilbage regelmæssigt fremover.