I Would Like To See A Lynx

Lynx project – Part 52 – July 2018
I slutningen af juli tager jeg og min søn Jonas op til huset, hvor vi er sammen med min søster Ann og hendes sønner Jens og Hans samt Hans’ kæreste Marin knapt en uges tid.
14 dage før vi tager derop, har jeg modtaget endnu et losbillede fra vildtkameraet, men vi får heller ikke noget glimt af lossen denne gang.
IMAG0036
Det er meget tørt oppe ved huset, selv om der netop er kommet 20 mm regn, da vi ankommer. Der er heldigvis vand i vores brønd men ikke meget og insekter er der næsten ingen tilbage af. Vi kan sove med åbne vinduer uden problemer og der er ingen sværmende insekter omkring mig, når jeg slår græs.
Jeg har købt et nyt batteri, som jeg får monteret. Det gamle viste sig at have mistet sin kapacitet.
Den første morgen i huset vågner jeg tidligt – allerede ved 4-tiden og ser en ædende elgko lige udenfor huset. Vi ser en del elge både på det lokale elgsted, men også andre steder. Blandt andet ser jeg en mægtig stor elgtyr stå på en bakke med silhuet mod himlen en sen aften fra bil, men desværre er den forsvundet, da jeg endelig får fundet et sted at vende bilen.
03 - 0804 - Elgko - 99e - Bergslagen
03 - 0804 - Elgtyr - 05 - Bergslagen
Vi går ture, bader i badesøen, der er varm og ganske lavvandet på grund af tørken og vi får også malet alle vinduerne i køkkenet udvendigt.
Jeg får også ryddet op i kælderen efter sidste års gulvstøbearbejde og det pynter meget.
Desuden får jeg tid til nogle rekognosceringer nye steder i området og jeg finder blandt andet nogle lovende søer, hvor det ville se godt ud med en badende elg, men det ønske går dog ikke i opfyldelse denne gang.
11 - 0802 - Træspejlinger i vand - 04a - Bergslagen