I Would Like To See A Lynx

Lynx project –  Part 50 – May 2018
I midten af maj er jeg på besøg i det svenske hus sammen med min ven, Bo. Det er et utroligt godt vejr med sol fra morgen til aften. Bo tester vores solenergianlæg og konklusionen er, at det er højst tvivlsomt, hvor mange amperetimer vores 2 batterier er i stand til at levere. Bo bytter lidt rundt på nogle ledninger og ændrer en indstilling i laderegulatoren og så ser vi i løbet af de kommende besøg, om det hjælper på batteriernes ladeevner eller vi bliver nødt til at anskaffe os nogle nye batterier.
Knap en uge før vores tur modtager jeg via SMS et billede af en los lige foran det ene vildtkamera. Det er ellers ca. 3 år siden, at en los senest blev fanget på et af mine vildtkameraer, så det giver blod på tanden.
IMAG0048
Vi sætter os derfor en aften hver sit sted på det friske græs nedenfor højderyggen vest for vores hus. Lossen kommer ikke frem i de 2 timer, som vi sidder, hvilket også ville have været usandsynligt heldigt. Til gengæld er myggene kommet tidligt i år på grund af de høje temperaturer. En buk kommer dog ud, hvor jeg sidder og jeg får nogle billeder af den, før den er væk igen.
02 - 0519 - Råbuk - 99a - Bergslagen
Ellers er det mest elge, vi ser, men det er temmelig mørkt, når de komme ud på de åbne områder.
03 - 0522 - Elg i mørket - 02 - Bergslagen 03 - 0521 - Elg vejrer - 01a - Bergslagen
En snehare ser vi også et par gange.
07 - 0522 - Snehare - 01 - Bergslagen
Efter nogle dage i huset kører vi ca. 3 timer længere op mod NNØ, hvor Sara Wennerqvist fra Wild Nordic har et spændende bjørneskjul, hvor vi tilbringer en enkelt overnatning.
En del forskellige fugle, mus og egern holder fast til omkring skjulet, så der er noget at kigge på fra begyndelsen. Ræv passerer også forbi skjulet 3 gange, inden en bjørn endelig dukker op ca. 22:30. Det er for mørkt for mig at fotografere på det tidspunkt, men Bo kan godt lave billeder med hans udstyr. Bjørnen bliver i ca. 20 minutter, før den forsvinder, men den samme bjørn dukker heldigvis op igen ved 3-tiden, hvor der lige akkurat er lys nok til at jeg kan stille nogenlunde skarpt på bjørnen.
07 - 0521 - Brun bjørn - 99 - Bergslagen
Det bliver således ikke til nogle stjernebilleder, men alligevel er det en stor oplevelse at overnatte i skjulet.