I Would Like To See A Lynx

Lynx project – Part 44 – July/August 2017
I slutningen af juli og begyndelsen af august er min yngste søn Jonas og jeg på en uges ophold i huset sammen med min søster Ann, hendes to sønner Jens og Hans samt Marin, der er Hans’ kæreste.
Det er meget afvekslende vejr. Det ene øjeblik styrter regnen ned og det næste øjeblik skinner solen.
Vi har problemer med vores energiforsyning, idet batterierne ofte melder om, at de er ved at være tomme. Vi skifter det meget dyre 12V køleskab (der aldrig kom til at fungere særligt godt) til et billigt men energivenligt 220V køleskab, men vi oplever også efter udskiftningen gentagne problemer med at opretholde den fornødne energi på vores batterier. Måske er der for varmt i spisekammeret, hvor køleskabet står ellers også er der noget andet, som “æder” vores energi. Vores inverter, der sørger for at veksle 12V til 220V, er også under mistanke. Vi får det ikke opklaret.
Vi hjælpes alle ad med at male nogle vinduesrammer og dasset og det pynter meget.
Vi bader næsten hver dag i søen, men det er en meget kold sommer, de har i Sverige, så vandtemperaturen i søen er kun omkring 16-17 grader, hvilket er ganske køligt.
Elge ser vi rigtigt mange af på vores lokale elgsted (op til 9 stykker på en enkelt aften). Blandt andet ser vi en stor tyr med 13 takker på sit gevir.
03 - 0802 - Elgkalv - 02a - Bergslagen (1)
03 - 0802 - Elgko med kalv - 03 - Bergslagen (1)
03 - 0803 - Elgtyr - 01 - Bergslagen (4)
Hver formiddag lægger en meget flot sort hugorm sig også og solbader på en gammel væltet træstamme. Selv når det styrtregner, bliver hugormen liggende – dog i ringform. Det ser faktisk ud til, at hugormen fanger regnen med sin “krop” og drikker den.
09 - 0731 - Hugorm - 22 - Bergslagen (1)