I Would Like To See A Lynx

Lynx project – Part 42 – May 2017
Den 25. maj tager jeg atter op til huset – denne gang sammen med Anne Mette, Peter og Jonas samt min søster Ann.
En rigtig arbejdsferie, hvor Peter og jeg gør det ene kælderrum klar til at støbe et nyt gulv i og vi får hugget noget brænde. Ann og Jonas rydder op på grunden og fjerner sammen med Anne Mette mange kilo søm fra den endelige ladeafbrænding, som Karl Åke har foretaget i vinters.
Heldigvis er der også lidt tid til at køre aftenture og en enkelt morgentur når jeg også. På morgenturen møder jeg en elg, der er godt i gang med gevirudviklingen, så ham kunne jeg godt tænke mig at rende ind i til efteråret.
03 - 0526 - Elgtyr 01 - 07a - Bergslagen
03 - 0526 - Elgtyr 01 - 08 - Bergslagen
Det er utroligt godt vejr med over 20 grader hver dag, så en enkelt hugorm nyder varmen ude på engen og er ganske tolerant, når der skal tages billeder. Fri af det grønne græs kommer den dog ikke.
09 - 0526 - Hugorm - 02 - Bergslagen
På vores første aftentur får Peter øje på en bæver i elven og alle deltagerne på aftenturen ser den heldigvis. Jeg når ikke at tage nogle billeder af den, men da vi har set den lige ved siden af et gammelt bæverbo, så sætter jeg mig i stilling næste aften i god tid, før vi så den aftenen inden. Bæveren kommer dog desværre ikke frem, så måske er der blot tale om et strejfende dyr.
Til gengæld lander en svaleklire på en sten ude i elven, så lidt billeder får jeg da – udover en hel del myggestik.
08 - 0526 - Svaleklire - 03 - Bergslagen
De andre har på deres aftentur set 3 elge, 8 rådyr og 1 vildsvin, så måske skulle jeg have taget med der ?
Aftenen efter er jeg igen med i aftentursbilen og da er vi blandt andet en anden elgtyr og en højdrægtig rå.
03 - 0527 - Elgtyr 2 - 01 - Bergslagen
02 - 0526 - Rå - 01 - Bergslagen