I Would Like To See A Lynx

 
Lynx project – Part 40 – February 2017
Den 9. februar er jeg atter oppe ved huset. Denne gang i selskab med Thomas Olsen – en god foto-ven, som også går op i at fotografere rådyr og ræve :-).
Selv om vi ikke møder meget sne under vores lange køretur op til huset, så ligger der et pænt lag sne i området. Desværre er sneen lidt gammel, så det er meget småt med sne i træerne.
Det er meget hyggeligt at have selskab på sådan en vintertur og samtidigt betryggende, hvis bilen skulle sætte sig fast i sneen.
Den første dag opsøger vi det område, hvor jeg tilbage i december fandt friske spor efter ulve. Denne gang finder vi dog ingen spor.
Den næste dag går vi en lang tur et sted, hvor jeg ikke tidligere har gået. Vi går ude på en stor isbelagt sø, da det er meget lettere at komme frem gennem sneen på isen end den inde på land. Der er desværre ikke meget liv, så vi må nøjes med at betragte de forskellige dyrespor og de forskellige former og figurer, som sne og is har dannet.
17 - 0211 - Isen sprækker og løfter sig - 01 - Bergslagen
Det er ikke lige mine favoritfoto-objekter, men Thomas virker til at hygge sig fint med det og han får også  taget nogle ganske seværdige billeder.
16 - 0211 - Thomas Olsen på isen - 01 - Bergslagen
Ude på søen får jeg øje på det eneste pattedyr, som Thomas og jeg får set under vores tur – og jeg når ikke engang at se, om det er et rådyr eller en ræv.
Om aftenen og uhyggeligt tidligt om morgenen forsøger Thomas sig med noget stjernefotografering, men månen lyser og gør det vanskeligt.
Den sidste dag følger vi elven sydpå fra huset og når ned til et stort vandfald, der dog er noget ramt af vinterfrost. Igen er det former og figurer, vi må nøjes med at fotografere.
På turen hjem til Danmark spejder jeg ivrigt efter en elg, da Thomas aldrig har set en elg i Sverige – men heller ikke dette projekt lykkes, så det må Thomas have til gode.