I Would Like To See A Lynx

Lynx project – Part 36 – Ultimo August 2016
Jeg var atter oppe ved huset i slutningen af august. Denne gang alene, fordi jeg først og fremmest skulle have lakeret alle gulvene på 1. sal, hvilket er lettest, når der ikke skal være andre i huset.
Det havde regnet rigtigt meget den dag, jeg ankom til huset og desværre så jeg, at der var en stor våd plet i vores skunkrum med solcelleanlægget. Øv – der må være endnu et hul i taget, og det må vi have kigget på i slutningen af september, hvor min bror og min far kommer med.
Oppe ved huset så jeg også, at vores nabo Karl Åke havde gjort et flot stykke arbejde og revet laden ned. Karl Åke havde sorteret laden pænt i brændbart træ, knap så brændbart træ, metal, hele teglsten og tilbage ligger en masse smadrede teglsten.
På billedet er det brændbare træ lagt i en stor bunke ude på det bare område, hvor vi fjernede fjerbuske ved det forrige besøg.
IMG_3106
Jeg hjalp Karl Åke med at køre en del rester fra laden på genbrugspladsen, og havde derpå nok at gøre med at nå at lakere gulvene på 1. sal. Alle gulvene fik 3 lag og de blev ganske pæne.
Heldigvis havde jeg også nogle timer til overs, hvor jeg kunne komme ud i området og lave noget mere rekognosceringsarbejde – og endelig fandt jeg et lovende og smukt område, hvor man kan se langt omkring og hvor der ser ud til at være fine forhold for elge. I dette område fandt jeg også nogle spændende spor, der efter alt at dømme stammer fra en los. Jeg kan ikke se, at det skulle kunne være fra et andet dyr.
IMG_3090
Jeg havde håbet på at se nogle flotte brunstklare elgtyre, men jeg så hverken elge eller rådyr. Et enkelt egern på vores grund var det eneste pattedyr, jeg så.
På vej hjem havde jeg lovet at købe billig Heinz ketchup i Kopparberg og her var jeg så heldig at møde en ikke særligt sky ung grønspætte i vejkanten. Det var det mest spændende møde med dyr på denne tur :-).
08 - 0828 - Grønspætte - 01b - Bergslagen