I Would Like To See A Lynx

Lynx project – Part 35 – Ultimo juli 2016
I slutningen af juli var jeg sammen med familien og min søster Ann og hendes familie på vores sædvanlige sommertur i huset.
Det var hyggeligt og heldigvis var myg og knot ikke særligt talrige.
Jeg fik malet hvidt på huset udvendigt og ungerne fik sammen med Ann og vores nabo Karl Åke fjernet de meget generende fjerbuske nord for huset. Nu skal de bare holdes nede, så de ikke finder på at komme igen.
I forbindelse med rydningen af fjerbuskene fandt vi 2 – 3 knytnævestore trykkende snehareunger. Dem var vi nødt til at fjerne, selv om det ikke var optimalt, da harehunnen gerne skal kunne finde sine unger, når hun opsøger dem om aftenen. Vi så dog fra vinduet en hareunge søge tilbage til det ryddede område om aftenen, så forhåbentligt har de fundet tilbage til deres mor.
07 - 0803 - Sneharekilling - 08 - Bergslagen
07 - 0803 - Sneharekilling - 91 - Bergslagen
Vi badede i den sædvanlige badesø. Det var ikke varmt, men nødvendigt :-).
2 hugorme så vi ved huset og den ene trængte til at få skiftet ham.
09 - 0801 - Hugorm - Bergslagen
Elge så vi næsten hver aften på det sted, som Karl Åke har vist os.
03 - 0624 - Elgtyr -  Bergslagen
03 - 0730 - Elgko - 91 - Bergslagen
Den sidste aften kørte vi østpå hen til den svenske konges elgmarker. Her så vi udover ræv og rådyr en mægtig flot elgtyr med 9 takker. WildSweden var så flinke at lyse den op med deres lyskastere fra deres elgsafaribil.
På vej hjem fra den aftentur så vi, lige da vi havde passeret Karl Åkes gårdsplads et glimt af siden/bagenden af et dyr i bilens lyskegler på måske 5 m’s afstand. Det lignede unægteligt en los, men jeg er ikke 100% sikker, da jeg ikke kunne få øje på nogen sort halespids. Jens og Hans derimod er helt overbeviste om, at der var tale om en los. Vi får desværre aldrig helt vished for, hvad vi så, men jeg kunne virkeligt godt ønske mig at genopleve det halve sekund, hvor dyret blev oplyst af billygterne.