I Would Like To See A Lynx

Lynx project – Part 27 – July 2015
I slutningen af juli og begyndelsen af august var vi i lighed med sidste tur på mere end 1 uges ophold i huset sammen med min søster og hendes børn.
Vi fik smidt noget mere affald ud, gjort mere orden inde i huset, begyndt at male vinduesrammer og malet hele huset rødt udvendigt.
Jeg havde bestilt en ganske lang stige via Internettet for at kunne male toppen af gavlene. Da huset ikke har nogen adresse, var jeg nødt til at opgive naboens adresse som leveringssted for stigen. Jeg fik meddelt et tidsinterval indenfor hvilket, stigen ville ankomme til naboens adresse. Min plan var så at befinde mig ved naboens hus i tidsintervallet og forsøge at overtale chaufføren til at køre den sidste kilometer ned til vores hus, så vi ikke skulle bære den ca. 25 kg stige den lange vej.
Jeg gik op til naboen og da han ville være hjemme hele dagen, aftalte jeg med ham, at han skulle forsøge at sende bilen ned til vores hus. Om eftermiddagen hørte jeg lyd fra en bilmotor og en varebil kom kørende ned til vores hus. Glad spurgte jeg chaufføren, om han kom med stigen, men det gjorde han ikke. Han var elektriker og var tværtimod ude at lede efter en stige, så han kunne udføre noget el-arbejde på det forladte fritidshus 200 m fra vores.
Han kunne ikke bruge en af vores korte stiger, så jeg endte med at køre med ham op til naboen, hvor jeg var ret sikker på, at han kunne lån en lang stige. Da vi kom op til naboen, lå min nye lange stige lige så nydeligt på jorden, så vi læssede den på hans bil og på den måde fik jeg kørt stigen helt ned til huset. Elektrikerens bil var den første uanmeldte bil, der dukker op ved vores hus i år, så det var ualmindeligt heldigt :-).
Kameraet i fotofælden havde taget masser af billeder (ca. 400), men desværre ingen med dyr på, idet sensoren som frygtet havde reageret på vindens bevægelser af græsstråene. Hukommelseskortet i kameraet var desværre blevet brugt op, inden de ophængte fjer var blevet rørt, så om lossen har været henne at pille ved fjerene eller der måske har været fugle på spil, må stå hen i det uvisse.
Fotofælde 02
Jeg tror, at jeg venter med at prøve fotofælden igen, indtil vegetationen er blevet mindre.
Vildtkameraerne havde siden sidst taget billeder af skovmår og rådyr – og der var nogle fine videooptagelser af nogle rålam, som kan ses herunder. Videoerne er begge optaget den 11. juli 2015 (tror jeg), selv om datoen siger noget helt andet på den ene film.
https://youtu.be/niWWUahmFLA
https://youtu.be/AhRpCFFLltI
Sidste år vrimlede det med hugorme ved vores sydgavl, men i år kom der kun 2 frem. Måske på grund af den svigtende varme eller måske på grund af, at vi brugte generatoren en hel del, da de unge mennesker tømte vores batteri ved hjælp af deres utallige elektroniske “devices”.
Vi fik dog også heldigvis tid til at køre nogle aftenture og så både elg, rådyr, ræv og grævling. Vi fandt et tilsyneladende godt sted med hensyn til elge, for det vrimlede både med elge – og biler, der kørte elgsafari :-).
03 - 0802 - Elgtyre - 01 - Malingsbo
03 - 0804 - Elgkalv - 01d - Kloten
03 - 0804 - Elgko - 01d - Kloten
03 - 0804 - Elgtyre - 01f - Kloten