I Would Like To See A Lynx

Lynx project – Part 21 – March 2015
Jeg var oppe ved huset på forlænget weekend d. 14./16. marts sammen med min søn Peter (12 år).
Indtil 50 km fra huset lå der kun små rester efter sne, så vi var meget spændt på, om vi kunne køre hele vejen ned til huset. Det kunne vi ikke. Der lå ca. 30 cm sne over det meste så vi parkerede hos naboen. Det var heldigvis ganske let at gå ned til huset, da sneen efter skiftevis tøvejr og frostvejr havde dannet en hård skorpe på overfladen.
Vi fik tømt begge vildtkameraer (min far fik det gamle til at virke igen) og der var blandt andet spændende billeder af en skovmår på jagt efter de pølser, som jeg hængte op ved sidste besøg.
Cdyi0004
Cdyi0008
IMAG0538
Der var også billeder af rådyr, ræv og snehare.
Cdyi0015
Cdyi0016
Vildtkameraerne har ikke fungeret specielt stabile denne vinter, så jeg tog dem hjem for at se, om det kan blive bedre. Planen er at sætte dem op til påske igen.
Det gik nogenlunde med at få varmet køkkenet op og det hjalp en del, at vi nu var 2 til at varme sengen op.
Søndag morgen gik jeg i gang med at fjerne nogle træer for at forbedre udsigten fra huset. Ligeledes tændte jeg også nogle bål i laden for at få brændt mere af den væk. Da jeg hentede nogle af de fældede små træer vest for huset, smuttede et meget lille helt hvidt dyr op af et hul i sneen og ned i et andet. Det kunne kun være en brud i vinterdragt (når man kommer tilpas langt mod nord i Sverige, skifter bruden i modsætning til i Danmark til en hvid vinterdragt). Jeg skyndte mig ind i huset efter kameraet og fik Peter med ud for at kigge efter bruden. Vi gik hen imod det sted, hvor jeg havde set bruden og da Peter sagde mærkelige lyde dukkede bruden frem op af et hul i sneen. De næste par minutter dukkede den op forskellige steder, før den havde fået styret sin nysgerrighed og forduftede.
07 - 0315 - Brud - 01 - Bergslagen
07 - 0315 - Brud - 09q - Bergslagen
07 - 0315 - Brud - 08v - Bergslagen
Selv om der lå et tykt lag sne, var der tegn på forår, idet vores vandfald var begyndt at tø op.
Vandfald 14-03-15
Jeg er meget spændt på, om sneen når at forsvinde inden påske, hvor Anne Mette og ungerne og jeg skal op til huset sammen med Ann og måske hendes børn.