I Would Like To See A Lynx

Lynx project – Part 20 – February 2015
Jeg var oppe ved huset den 5., 6., 7., 8. februar. Nåede frem til naboens hus ved 19-tiden efter en god køretur kun afbrudt af et stop for at spise aftensmad og et stop, hvor jeg monterede mine nyligt indkøbte snekæder. Naboen fortalte, at det havde sneet næsten 14 dage i træk, så der lå 50 – 60 cm sne og han virkede noget betænkelig ved, at jeg skulle gå til fods den sidste kilometer gennem den dybe sne. Mine snesko og mine jagtski lå i huset, så jeg måtte nøjes med mine støvler og gaters. Heldigvis havde naboens søn kørt en tur på sin ATV af skovvejen ned mod vores hus, indtil han var blevet stoppet af et stort træ, der var væltet umiddelbart før vores lade. Sporet fra nabosønnens ATV kunne ikke helt bære min vægt de første 100 m men derefter kunne det bære, hvis jeg gik forsigtigt, så det gik ganske let at nå hen til det væltede træ. Herfra var der kun omkring 50 m hen til huset, så selv om jeg sank langt ned i sneen gik det.
Da jeg havde tændt op i brændeovnen monterede jeg snesko under støvlerne og gik hen til vildtkameraet, hvor jeg tømte vildtkameraet for billeder.
Vildtkamera i sne
Der var desværre ingen nye – heller ikke billeder fra demonteringen af hukommelseskortet – så vildtkameraet havde ikke virket en stor del af tiden. Jeg skiftede batterier og monterede vildtkameraet igen og nu virkede det atter.
Det var ikke så koldt som ved mit forrige besøg – vel et sted mellem 8 og 10 graders frost, så det virkede ikke så råkoldt inde i huset som sidst.
Efter en god nats søvn stod jeg fredag morgen op til et fantastisk flot snedækket landskab og et strålende vejr.
06-02-2015 Huset i sne
Lige et vejr til at forsøge at brænde den sammenfaldne lade ned i. På med sneskoene, som jeg havde stor gavn af og ud at prøve at få ild. Nedenfor er der nogle videoer af ladeafbrændingen.
http://youtu.be/KZtXJ_oQEm4
https://www.youtube.com/watch?v=OZss3pcw1og
https://www.youtube.com/watch?v=xoRrQrs0S9o
https://www.youtube.com/watch?v=kn4AxBJ6tcc
 
06-02-2015 Afbrænding af lade
Som billedet viser, gik det ganske let at få ild i den del af laden, som stod oprejst, mens det ikke lykkedes helt så godt at få brændt den del af laden, hvor taget var faldet sammen.
Laden brændte i mere end et døgn og om natten kunne jeg høre og set det inde fra huset.
07-02-2015 Afbrænding af lade - 2
Om lørdagen var min plan at opsøge det sted, hvor jeg havde set mange ulvespor ved mit besøg i huset sidst i december. På grund af den dybe sne så gik jeg tilbage til min bil og kørte hen i nærheden af det pågældende område, så jeg kun skulle gå cirka 1 km i den dybe sne.
Vejret var ganske mildt – lige omkring frysepunktet, så jeg gik meget langsomt for ikke at komme til at svede. Min hensigt var at sætte mig et sted med en god oversigt over området og så vente og se, om der skulle komme en ulv forbi. Jeg fandt et godt sted og satte mig til at vente. Jeg så ganske mange elgspor på min vej, men ingen ulvespor til forskel fra sidste gang, hvor det var ganske få elgspor.
Da jeg havde siddet stille et par timer begyndte det at blæse op, så trods de milde temperaturer blev det for koldt at sidde stille, så jeg gik ned til elven for måske at finde et sted med læ og desuden se, om der skulle være ulvespor på elven. Jeg så ingen ulvespor på elven – kun ganske mange elgspor. Elven var ikke god at gå på, da den nogle steder var meget blød, så man risikerede at få våde fødder. I et par områder fik jeg vand på støvlerne, hvorved sneen klistrede sig fast til mine snesko, så de blev umådeligt tunge. Ulvereviret er stort, så jeg konkluderede, at ulvene måtte befinde sig et andet sted i reviret for tiden.
Jeg kæmpede mig vej tilbage til, hvor jeg havde parkeret bilen og heldigvis var der en shelter-plads lige ved siden af, hvor jeg kunne skifte mit gennemsvedte tøj.
Tilbage ved huset nød jeg stilheden og om aftenen forsøgte jeg mig lidt med nogle måneskinsbilleder. Det var ganske interessant at prøve, selv om resultaterne sikkert kunne have været blevet bedre ved en tidligere måneopgang.
07-02-2015 Månelys
Om søndagen tog jeg turen fra vores hus og op til naboens hus på mine jagtski og denne gang gik det rigtigt godt – uden styrt :-). Fra naboens hus kørte jeg hjem til Danmark.