I Would Like To See A Lynx

Lynx project – Part 10 – July 2014
I slutningen af juli var vi mange på besøg i huset. Min familie, min søster og hendes 2 voksne sønner samt deres voksne fætter var i huset i mere end 1 uge. Noget af en prøvelse for “drengene” uden TV og elektronik
Den første morgen, da vi vågnede, blev vi noget overraskede, da der lå ikke færre end 8 hugorme op ad vores kældermur mod syd. Lige i overkanten, når vi gerne vil gå rundt i badesandaler !!!  Vi slog derfor græsset helt kort og skræmte de hugorme, der de følgende dage nærmede sig sydmuren.
09 - 0724 - Hugorme - 01 - Bergslagen
Vi fik lavet en masse på huset. Blandt andet fjernede vi masonitpladerne på husets yderside og fyldte en stor affaldscontainer med alt muligt klamt affald.
09 - 0802 - Huset - Bergslagen
Under masonitpladerne boede der flagermus, så de mistede desværre deres hjem.
Det var ganske varmt, så vi tog til en badesø i nærheden og badede hver dag. 26°C var vandet – ikke ilde.
Vi besøgte vores fastboende nabo, der bor ca. 1 km fra os. Det var mægtigt hyggeligt og vi fik lov til at komme og hente friskt drikkevand hos ham.
Siden jeg monterede mit vildtkamera i juni, har jeg ikke fået mange billeder af vilde dyr, men derimod mange billeder af bregner og hårdt lys/skygge forhold, hvorfor jeg tror, at skygger og vind kan have udløst kameraet. (Heldigvis havde jeg sat en begrænsning på max. 4 billeder sendt til min mobiltelefon hver dag.) Jeg fandt derfor et bedre sted at placere vildtkameraet, hvor vind og skygger/lys forhåbentligt er mindre fremherskende.
Vi fandt utroligt mange blåbær i området og der var ligeledes vilde skovjordbær og hindbær.
Vi kørte også aftenture for at finde vilde dyr. Vi så 1 elgko med 2 kalve, 1 stor elgtyr med 12 takker og en mindre elgtyr. Lidt rådyr, en ræv, nogle ugler og skovhøns blev det også til.
Sammen med min nevø Simon byggede jeg også en platform 19 m oppe i et grantræ med en fantastisk udsigt over elv-dalen.