I Would Like To See A Lynx

Denne vinter har vi ikke fået meget sne, så da det begynder at drysse med sne en eftermiddag, er jeg hurtig til at få vintercamouflagedragten på og afsted ud i naturen.
Kort efter, at jeg har parkeret min bil og er begyndt at gå min sædvanlige vej ad hjulsporet, støder jeg på friske rævespor i det tynde snelag, der ikke helt dækker jorden. Ræve har åbenbart en forkærlighed for at jage mus selv i fuldt dagslys, når der er snedække, så jeg dropper mine oprindelige planer om, hvor jeg vil forsøge at fotografere dyr og følger rævesporet.
Efter nogle hundrede meter har ræven drejet bort fra hjulsporet og er drejet ind i en lille skov. Jeg følger efter og forsøger at gå stille, da jeg nu har sværere ved at opdage ræven på afstand på grund af træerne. Rævesporet fører ud af skoven og ud på nogle åbne marker, så jeg stopper i udkanten af skoven og spejder ud over markerne. Ude på markerne er der en langstrakt lavning, der virker blød og søreme om ikke ræven lige så stille er i gang med at søge dette område af.
Det sner ganske kraftigt, men det her tegner spændende, så lige så forsigtigt får jeg kameraet i position og kan tage billeder af ræven, der skiftevis sniger, står stille og lytter og gør udfald i form af høje hop ned i sneen.
Hele seancen varer ca. 10 minutter og i løbet af den tid formår ræven at fange mus 3 steder, før den forsvinder ind i skoven.

Ræv på musejagt - 01

Ræv på musejagt - 02

Ræv på musejagt - 03

Ræv på musejagt - 04

Ræv på musejagt - 05

Ræv på musejagt - 06

Ræv på musejagt - 07

Ræv på musejagt - 08

Ræv på musejagt - 09

Ræv på musejagt - 10

Ræv på musejagt - 11

Ræv på musejagt - 12

Ræv på musejagt - 13